Мениджърът на aнглийския национален отбор по футбол Гарет Саутгейт е

...
Мениджърът на aнглийския национален отбор по футбол Гарет Саутгейт е
Коментари Харесай

Гарет Саутгейт разкри защо е останал начело на Англия

Мениджърът на aнглийския народен тим по футбол Гарет Саутгейт е обмислял да подаде оставка поради голям брой рецензии преди Мондиал 2022 в Катар, макар че островитяните доближиха до полуфиналите на Световното състезание през 2018 година в Русия и да финала на Евро 2020.

Преди да дойдат в Катар, футболистите на " Трите лъва " изпитваха компликации и бяха освирквани след загубата с 0:4 вкъщи от Унгария в шампионата Лига на нациите през юни. Заради това Саутгейт е разглеждал разновидността да разгласи, че Световната купа в Катар да бъде последният му огромен шампионат, с цел да се възвърне предходната поддръжка на последователите към тима.
 Официално: Гарет Саутгейт ще води Англия и на Евро 2024
Официално: Гарет Саутгейт ще води Англия и на Евро 2024

Потвърдиха от Футболната асоциация на Англия

" Никога не съм имал предпочитание да бъда в позиция, в която наличието ми да въздейства отрицателно на тима. Последното нещо, което съм желал като треньор е с наличието си да въздействам негативно на момчетата ", съобщи експертът пред BBC Sport.

" Единственото ми терзание беше, че се усещаше разминаване сред това, което желаят почитателите ни и позицията, в която съм, а това можеше да повлияе на тима. Бях наясно с това преди заминаването ни за Световното състезание ", добави той.

Специалистът изведе Англия до четвъртфиналите на Мондиала в Катар, където Хари Кейн пропусна дузпа, а отборът претърпя загуба от Франция с 1:2 и след шампионата той искаше да се убеди, че оставането му отпред на " Трите лъва " е вярно решение.
 Киърън Трипиър очарован от решението на Саутгейт да остане отпред на Англия
Киърън Трипиър очарован от решението на Саутгейт да остане отпред на Англия

Саутгейт обмисляше дали да продължи работата си

" Загубата на четвъртфиналите беше извънредно мъчителна за нас, само че поддръжката от играчите и от почитателите несъмнено ме стимулира да продължа напред ", сподели 52-годишният Гарет Саутгейт.

През декември опитният експерт подписа нов контракт до края на 2024 година, оповестиха от Английската футболната асоциация.

" Отборът става все по-добър и израстването му се вижда. Всички сме уверени, че това, което вършим, способства за неговото развиване ", сподели Саутгейт е добави, че решението да остане на поста не е било мъчно и се надява на Европейското състезание в Германия следващата година да получи късмет да покаже на какво е кадърен отборът под негово управление.

" Повече от 10 години управлявам този тим. Исках да се уверя, че към момента съм пресен и гладен за идващото предизвикателство ", приключи той.
 Кейн: Обичаме Саутгейт
Кейн: Обичаме Саутгейт

" Дано остане "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР