Мениджърът и основател на хедж фонда Александър Клейбин Senator Investment

...
Мениджърът и основател на хедж фонда Александър Клейбин Senator Investment
Коментари Харесай

Основателят на хедж фонд Александър Клейбин влиза в управата на Sotheby's

Мениджърът и създател на хедж фонда Александър Клейбин Senator Investment Group ще влага в интернационалната аукционна къща Sotheby`s, която работи с творби на изкуството, и ще стане изпълнителен ръководител на нейния бизнес с финансови услуги, разгласи през днешния ден компанията, представена от Ройтерс.

Условията за инвестицията не се разкриват. Съобщава се единствено, че Клейбин ще оглави мениджърски екип, с цел да помогне на Sotheby`s да модернизира гаранционната си процедура и да усъвършенства достъпа си до финансовите пазари.

Александър Клейбин напусна учредения от него хедж фонд през февруари тази година и възнамерява да започва новосъздадената си компания Ancient при започване на 2021 година.

Sotheby`s Financial Services предлага финансиране против художествени сбирки от всевъзможен тип, напомня Българска телеграфна агенция.

Аукционната къща с 275-годишна история бе най-старата компания, листвана на Нюйоркската фондова борса, преди да бъде купена от френско-израелския кабелен магнат Патрик Драхи в договорка за 3,7 милиарда $ през 2019 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР