Менда Стоянова се е объркала кой е направил предложението за

...
Менда Стоянова се е объркала кой е направил предложението за
Коментари Харесай

Каракачанов: Два пъти и половина по-болни ли сме станали

Менда Стоянова се е объркала кой е направил предлагането за болничните, сподели вицепремиерът

Този монумент се постанова, извънредно време беше хората от Плевен, чиито предци са загивали за обединяването на България да получат един заслужен монумент. Това е една комбинация от 5 фигури. Този монумент е едно самопризнание за нашите прародители, които умират за общобългарския народен блян. Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов преди откриването на монумент в Плевен, отдаден на една от най-големите победи на българската войска през Първата международна война - при Дойран.

" Паметникът стана опция поради един предприемчив комитет преди година и половина. Аз предложих всички плевенски народни представители да дадат по една заплата, аз преведох една цяла заплата – към 5200 лв.. Този монумент към този момент е реалност. Нека да бъде един образец за други региони на България, паметникът не е толкоз безценен – към 220 хиляди лв..

На въпрос кой предложи първия ден от болничните да се заплаща от служащите Каракачанов отговори: Има общо 4 оферти – първо минималната пенсия да се усили на 250 лв., това визира 800 хиляди български жители и то по-възрастни с най-ниски приходи. Второ - 3 години ще се отделят по 70 благ. лв. за нови детски градини. Трето - детските градини от 4-годишни ще стават безвъзмездни за хората с ниски и междинни приходи. Това е значимото, а не кой го предложи. Не съм персонално аз направил предлагането за болничните, сподели Каракачанов.

Менда Стоянова сподели, че Обединени патриоти са го предложили, сподели водещата. Ще бъда внимателен и ще кажа, че тя се е объркала, разяснява Каракачанов. Може би не е схванала, добави той.

Мярката няма да касае родители, които гледат деца или хора претърпели злополука или трудова акцидент. 3 пъти повече болнични има в двата дни преди Великден. Искате да отречете, че се сливат болнични с празници, попита Каракачанов.

" 2013 година всички болнични дни, които са издадени са над 8 млн., а 2018 година са над 18 милиона. Кажете ми при намаляващо население дали пък сме два пъти и половина по-болни? Видно е, че тук има корист. Факт е, че това се разисква със статистиката, практиката всички я знаем. Чудим се защо да се заядем, само че има злоупотреби. Тези болнични слети с празниците някой ги заплаща ", сподели Каракачанов.

" За повторно се случва с Фалкона сходно нещо. Правителствен аероплан от дълго време трябваше да се купи ", сподели Каракачанов за случая със самолета, който кацна със усложнение с премиера Бойко Борисов на борда. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР