Мен ми се струва за 2-2 и половина месеца трябва

...
Мен ми се струва за 2-2 и половина месеца трябва
Коментари Харесай

Ангел Кунчев шокира с прогноза кога ще достигнем пика на COVID-19

Мен ми се коства за 2-2 и половина месеца би трябвало да стигнем пика и да стартира спада.Това съобщи в ефира на Нова телевизия основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев.

"Щабът ще заяви новите инфектирани, само че те ще са към 15-20 души, най-малко все още по този начин наподобява ", сподели той.

Според него би трябвало да има единоначалие. "Не би трябвало хората да почват да се чудят кой е прав и кой не е. После се вършат разбори. В момента сме в навечерието на по-сериозното разпространяване и би трябвало да даваме ясни указания какво да се прави ", съобщи специалистът.

"До през вчерашния ден бях събрал 16 разнообразни предложения на 16 разнообразни компании за бързи проби. Те не са идентични, някои описват вирусната РНК, други антителата. Имаме доста съществени искания към част от тези проби. Четох в този момент, че Испания приказва за грешки до 70% на тези бързи проби ", сподели Кунчев.

"Сега е значимо да ограничаваме разпространяването. Това ще ни избави ", сподели той. По думите му ще има всеобщ скрининг, само че на групи, които са в по-рискова обстановка.

Той изясни, че има три груби инфектирани: Едните са тези, които се връщат от чужбина - Италия, Испания, Германия, Франция. Другата група е на хората, които са били на ски - Пампорово, Банско и така нататък Третата група са хора, които по някакви аргументи са контактували с някой, който е болен.

"Някои от експертите, които пазят тезата за този всеобщ скрининг, са членове на изключителния съвет, който преди време събрах, а тогава не споделиха нищо. Сега обикалят да приказват такива неща. Пак споделям, на хората би трябвало да се дадат инструкции какво да вършат. Надявам се, да запазим този добър ритъм и за в бъдеще. Нека да мине време и да подготвим доста неща ", сподели той.

Според него в тези времена не би трябвало да има разнобой. "Може да има бързи проби, по този начин се облекчава страхотния напор от проби. Но да кажем, че кой знае какво ще даде един всеобщ скриниг. Дори и да излязат още инфектирани, ние получаваме една момента картина ", счита той.

Според него медицинският съвет би трябвало да създава клинични картони за държание.

Той съобщи, че не вижда връзка сред неналичието на имунизация против туберколоза и болестта с ковид. "Не виждам това да дава някакво съществено отражение на развиването ".

"Излекуваните ще стават от ден на ден. Към момента мисля, че са 5 излекуваните. Някои чакат следващия втори позитивен резултат. Те от дълго време са без клиника, просто би трябвало да бъдат изписани ", съобщи той.

"Засега имаме 3-4 доста тежко заболели. Имаме двама, които са в животозаплашващо положение. Те са интубирани и може да се стигне до най-тежкия излаз. Това са хора на по-висока възраст със съпътстващи болести ", разясни той.

По думите му децата рядко прекарват тежко заболяването.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР