„Мен майка ми ме е учила, че е неприлично да

...
„Мен майка ми ме е учила, че е неприлично да
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Мен майка ми ме е учила, че е неприлично...

„ Мен майка ми ме е учила, че е непристойно да се четат непознати писма “, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров на конференция за резултатите от работата на 74-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, оповестяват международните организации.

Изказването му беше във връзка апелите на демократите в Съединени американски щати да бъдат оповестени стенограмите от диалозите сред Доналд Тръмп и Владимир Путин.

„ Мен майка ми ме е учила, че е непристойно да се четат непознати писма. Все още съм привикнал да изхождам от това. Нещо повече, писма от хора, които техните нации са избрали на управителни постове.

Има обичаи, има неписани правила, в това число дипломатически, които допускат несъмнено равнище на дискретност, което изисква съгласуваност на тези въпроси. Има дипломатическа процедура.

И да изнесат някакъв въпрос за обществено разискване и с висок и мощен глас, да заявят, че в случай че тази или онази администрация не покаже някаква записка - дали на своите родственици, сътрудници, тогава тази администрация ще бъде раздрана на парченца - това народна власт ли е? “

По въпроса за неиздаването на американски визи на част от съветската делегация за присъединяване в Общото заседание на Организация на обединените нации съветският външен министър разяснява: „ Не се колебая, че нито президентът Тръмп, нито държавният секретар Помпео имат нищо общо с този въпрос, това удостовери персонално Майк Помпео.

Но в случай че това е по този начин, поражда въпросът: по какъв начин се вземат решения, които са директно свързани с осъществяването на отговорностите на Вашингтон за обезпечаване на естественото действие на централата на ООН”, сподели Лавров.

„ Всеки ден, съвсем всеки час, има нови наказания и обвинявания към Русия за все нови смъртни грехове. Нанси Пелоси (председател на Камарата на представителите на Конгреса. - Ред.) аяви, че зад случая, който в този момент се разпалва към телефонния диалог сред президентите Тръмп и Зеленски, се крие Русия, че тя го е провокирала.

Е, параноята съгласно мен е явна за всички. Но когато съществени политици, а след тях медиите, които настояват, че са съществени, популяризират всичко това по целия свят, длъжностно лице, което би трябвало да отговори на молба за виза, ще си намерения: „ О, хайде! По-добре по някакъв метод да го играя безопасно”, сподели Лавров, представен от „ Фокус”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР