Мемориалът се намира е центъра на града на площад Свобода“

...
Мемориалът се намира е центъра на града на площад Свобода“
Коментари Харесай

Счупиха паметната плоча, посветена на загиналите във войните от град Средец

Мемориалът се намира е центъра на града на площад „ Свобода “ където, както споделят локалните хора, е събрана цялата история на града . Сега гранитна плоча, на която са написани имената за героите, е разрушена на части.
Възмутени от вандалския акт поданици на Средец се свързаха с Actualno.com, с цел да изразят възмущението си от постъпката: „ Видях първо, че пейките пред Клуба на пенсионера, който се намира на улица „ Димитър Кичев “, покрай паметника, са счупени. Те скоро бяха ремонтирани и боядисани, само че в този момент още веднъж са за ремонт. Цяло лято се употребяват, освен от възрастните, само че и от младежи и не се е случило такова нещо, а в този момент тъкмо по празниците да се случи това. Още по-лошото е, че паметната плоча в счупена. Тя е сложена преди към 10 години, а преди няколко години беше приключена. На нея са имената на всички наши съграждани, които са починали в три войни. Напълно е допустимо и имената на дедите на причинителите да са написани на тази плоча “.

Въпреки неодобрението на вандалския акт, хората не желаят да кажат имената си, тъй като се опасяват да не последват нови набези над сходни обекти .
Площад „ Свобода “ в Средец и църковната градинка, където се намира паметната плоча, са място за срещи на хората от града, има детски кътове, кафенета. " Въпреки оживлението до момента не се е случвало сходно посягане. Болно ни е, че тъкмо по празниците стават такива неприятни неща ", споделят възмутените жители.

През предходната година Министерството на защитата е отпуснало 8 хиляди лв. за цялостното дотъкмяване на мемориала. За вандалския акт е подаден е сигнал в полицията и причинителите се търсят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР