Мемориал в памет на жертвите на опита за преврат на

...
Мемориал в памет на жертвите на опита за преврат на
Коментари Харесай

Година от опита за преврат в Турция: Откриват мемориал в памет на жертвите  

Мемориал в памет на жертвите на опита за прелом на 15 юли предходната година ще бъде открит в неделя пред президентския замък в Анкара, оповестява в. " Хюриет дейли нюз ".

В известие на пресцентъра на президентството се показва, че мемориалът с височина 31,4 метра, ще бъде ситуиран върху повърхност от 2 500 квадратни метра и ще носи името Паметник на мъчениците от 15 юли.

Паметникът ще бъде затрупан със зелен мрамор и върху него ще бъдат изписани имената на 249-те починали в нощта на опита за преврата. Той ще включва седем човешки фигури, държащи полумесец и звезда - знаците върху турското знаме, както и 81 силуета на хора.

Числото седем се отнася до седемте географски региона на страната, с цел да символизира жителите от 81 окръга на Турция, които излязоха на улиците, с цел да осуетят опита за прелом.

Друг монумент ще бъде открит по време на възпоменателните прояви в Истанбул наоколо до моста над Босфора, който след преврата беше преименуван на " Мост на мъчениците от 15 юли ".

Двеста четиридесет и девет души бяха убити, а 2193 бяха ранени в нощта на опита за прелом на 15 юли 2015 година Според държавното управление мрежата на живеещия в Съединени американски щати мюсюлмански просветител Фетхуллах Гюлен стои зад опита за прелом.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР