Меморандумът на Русия и Турция за Сирия може да бъде

...
Меморандумът на Русия и Турция за Сирия може да бъде
Коментари Харесай

Глас от Турция: Споразуменията с Русия за Сирия зависят от случващото се

Меморандумът на Русия и Турция за Сирия може да бъде продължен, в случай че бъде сполучливо прибавен, съобщи Нуршин Атешоглу Гюней, която е член на турския президентски съвет по сигурността и външната политика, съобщи РИА Новости.
" Това съглашение беше огромен триумф... Ако работи практично на място, то може да бъде разширено и да извърши упованията на страните. Това, което Турция желае, е доста ясно - да отбрани границата си, а също и да я очисти от терористите ", сподели тя.
На въпроса за продължителността на споразуменията сред Русия и Турция за Сирия, Гюней означи, че това " зависи от протичащото се на място ". Тя акцентира, че през вчерашния ден Русия и Турция са провели сполучливо второ взаимно наблюдаване в Северна Сирия.
Пред РИА Новости Гюней означи, че водачите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган са в положителни връзки и " се схващат ", написа БГНЕС.
Миналата седмица сирийското Министерство на защитата прикани бойците на арабско-кюрдските елементи на Сирийските демократични сили (SDF) да се причислят към държавната войска. В тази връзка Гюней означи, че Анкара не поддържа отбраната на SDF от сирийското държавно управление.
" Ние виждаме SDF като Сирийска кюрдска партия и за нас отбраната им от президента Асад би била неприемлива. Това е ясно ", акцентира Гюней.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР