Меморандумът е входа точка за разговори и преговори. Ние трябва

...
Меморандумът е входа точка за разговори и преговори. Ние трябва
Коментари Харесай

Денков: Меморандумът е входа точка за преговори

Меморандумът е входа точка за диалози и договаряния. Ние би трябвало да се фокусираме върху промените, които предстоят. Това включва попълване на състава на Антикорупционната комисия, промени в Закон за съдебната власт, запълването на регулаторите. Това съобщи пред публицисти министър председателят Николай Денков след.

Той акцентира, че текстът на меморандума е бил изпратен на Мария Габриел. Премиерът акцентира, че има неналичието на прогрес по промените, поради които е било формирано държавното управление .

По думите му задачата на меморандума е да върне фокуса върху това е направено това държавно управление. Според него единственият метод да не отидем на предварителни парламентарни избори е да се седне на масата за договаряния . След забавянето на основните промени би трябвало да ускорим процеса, разясни Денков.

Министър-председателят означи, че още преди три седмици с Мария Габриел са се разделили с концепцията, че ще обсъдят министрите, откакто тя направи обзор на тяхната работа и откакто организира диалог с тях. Това обаче до момента не се е случило, посочи той.

Това държавно управление има смисъл да продължи да съществува, в случай че продължава да извършва това, което е записано в управническата стратегия, сподели още Денков.

Припомняме, че  относно продължение на промените в региона на ефикасното ръководство, правораздаването, битката с корупцията и сигурността в интервала март 2024 година - декември 2024 година ". упрекна некоалиционните си сътрудници в незряло държание. пък съзря в меморандум опит да се раздели страната по другоземен метод.

Ротацията остава под въпрос и поради разногласието сред ПП-ДБ и ГЕРБ след 6 март.
 Денков сигурен само в поста си на вицепремиер след ротацията
Денков сигурен само в поста си на вицепремиер след ротацията

Премиерът не се интересува дали президентът ще забави консултациите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР