Меморандум за сътрудничеството в областта на икономиката с китайската провинция

...
Меморандум за сътрудничеството в областта на икономиката с китайската провинция
Коментари Харесай

Министерството на икономиката и провинция Хайнан с Меморандум за сътрдуничество


Меморандум за съдействието в региона на стопанската система с китайската провинция Хайнан ще бъде подписан тези дни. Това стана ясно след днешната среща на министър Емил Караниколов и господин Сяо Дзие, ръководител на Асоциацията на Хайнан за другарство с други страни. На срещата участва и Н.Пр. господин Дун Сяодзюн.

Министър Караниколов посочи задоволството от отличните стопански взаимоотношения сред България и Китай и рекордния стокообмен за предходната година, като изрази увереността си, че през 2019 година комерсиалните индикатори сред двете страни ще бъдат още по-добри. Той акцентира също по този начин опциите, които нашата страна може да даде за вложения в индустриалните зони, високотехнологичните паркове и съдействие в научно-изследователската активност.

От своя страна господин Сяо Дзие показа политиката на централното китайско държавно управление за развиване на Хайнан, която е най-младата китайска провинция. Като широкообхватна пилотна зона за свободна търговия, последователно изграждайки „ свободно комерсиално пристанище с китайски характерности “. По думите му по този метод Хайнан ще се утвърди като пилотна зона за задълбочаване на промените и отваряне към света, пилотна национална екологична зона, интернационален туристически център и национална стратегическа зона за логистични услуги.

Основните стълбове в развиването на Хайнан ще бъдат туризмът, модерните услуги и високо-технологичните промишлености. Министър Караниколов получи покана за присъединяване в Международния икономическия конгрес в Хайнан, който ще се организира през март идната година.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР