Меморандум за сътрудничество ще подпише Природоматематическата гимназия (ПМГ) Никола Обрешков“

...
Меморандум за сътрудничество ще подпише Природоматематическата гимназия (ПМГ) Никола Обрешков“
Коментари Харесай

Математическата в Казанлък ще си сътрудничи с японска гимназия

Меморандум за съдействие ще подпише Природоматематическата гимназия (ПМГ) „ Никола Обрешков “ - Казанлък, с гимназия от японския град Мунаката. Града на розите към този момент 20 години развива другарски връзки с градове от Страната на изгряващото слънце. За първи път обаче се официализират с автограф взаимоотношения сред казанлъшко и японско учебно заведение. С подписването на меморандума ще има опция в природоматематическата гимназия да се учи японски език като свободно избираем предмет. 
На церемонията по подписването на документа ще участват Красимир Дамянов, шефът на ПМГ " Никола Обрешков ", и преподавателят от училището  Ивелин Узунов. Те са част от формалната делегация на Казанлък, която отпътува за  Мунаката за следващото издание на Дните на българската просвета, на които ще се показват танцьорите от отбор „ Арсенал “ с началник Христо Стоянов, който е Почетен жител на Казанлък. Ансамбълът ще изнесе близо 30 концерта по време на 20-дневното си японско турне. За Япония пътува и Вероника Кънева, Царица Роза 2019.
По време на визитата в Мунаката казанлъшката делегация ще се срещне с представители на локалните управляващи. Подаръци и покана за посещаване на Празника на розата или на Тракийските празници през идната година изпраща кметът на община Казанлък Галина Стоянова към новата кметица на японския град Мисако Изу, която да гостува в Казанлък с японски състав. 
Казанлъшката математическа гимназия носи за домакините си обичайни български сувенири и Бяла книга със знаците на двете страни, в която да се отразяват усещанията и срещите сред двете страни отсега нататък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР