Меморандум за разбирателство между Министерството на туризма на Република България

...
Меморандум за разбирателство между Министерството на туризма на Република България
Коментари Харесай

България и Сърбия подписаха меморандум за сътрудничество в туризма

Меморандум за съгласие сред Министерството на туризма на Република България и Министерството на търговията, туризма и телекомуникациите на Република Сърбия в региона на туризма подписаха в Белград министърът на туризма Николина Ангелкова и Расим Ляич, който е и вицепремиер на западната съседка. Церемонията се състоя директно преди формалното разкриване на 41-вото Международно туристическо ревю IFT в Белград, където на България се слага специфичен акцент като страна сътрудник, оповестява " Флагман ".

``
реклама  

Документът ще предизвиква деловите контакти сред администрациите и туристическите организации на двете страни посредством разнообразни ограничения за усилване на двустранния туристопоток, както и за взаимни начинания към трети пазари, в това число далечни.

България и Сърбия са стратегически сътрудници в туризма и ние би трябвало да развиваме още по-активно положителните си взаимоотношения в бранша, който е народен приоритет за стопанската система ни, акцентира министър Ангелкова.

Меморандумът планува също партньорство в организирането на взаимни профилирани събития, турове за експерти и медии, участия на интернационалните конгреси, продан на статистика, реклами, разбори и друга информация за туристическия капацитет на двете страни, както и съдействие в привличането на повече вложения. Ще се разшири и двустранната поддръжка по начинания на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации, на Организацията за черноморско икономическо съдействие, Дунавската тактика на Европейски Съюз и други

При визитата си в Белград министър Ангелкова обърна внимание върху смисъла на профилираните типове туризъм и предлагането на страната ни да се сътвори общ балкански маршрут, привличащ към района повече гости от Европа и света със взаимни конкурентни артикули и услуги в бранша. Към самодейността демонстрираха интерес 11 страни, измежду които и Сърбия. Доминираща тематика на плана е богатото културно-историческо завещание под егидата на ЮНЕСКО в района.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР