Мемоарите на Мишел Обама, Becoming, официално бяха обявени за най-продаваната

...
Мемоарите на Мишел Обама, Becoming, официално бяха обявени за най-продаваната
Коментари Харесай

Мишел Обама сподели правилата си за щастлив живот

Мемоарите на Мишел Обама, " Becoming ", публично бяха оповестени за най-продаваната книга в Съединени американски щати. В тази интимна книга брачната половинка на Барак Обама споделя историята на живота си от ранното детство, което прекарва дружно със фамилията си в Чикаго, до статута ѝ на Първа дама на Съединени американски щати. Тя споделя тъжните и щастливи мемоари, страховете и подозренията, несгодите, които е срещала по пътя, и решенията, които й оказват помощ да остане мощна и сполучлива. Ето кои са нейните топ 5 правила за благополучен живот.

1. Приемайте неуспехите си като уроци

Бившата Първа дама акцентира какъв брой е значимо да се борим със страха от неуспех, незабавно щом се появи. " Неуспехът е възприятие, което тлее в нас дълго преди да се трансформира в действителен резултат. Това е уязвимостта, която поражда подозрения, а по-късно ескалира. "

2. Никога не гледайте на провокациите като спънки

Мишел Обама е жена, която несъмнено знае какво значи да се преодолеят провокациите. В мемоарната си книга тя написа: " Бях работеща чернокожа студентка във приказен " бял " лицей. Аз бях единствената жена- афроамериканка във всяка стая. Дори управителният консултант на университета ми сподели " Не съм сигурен, че си подобаваща за Принстън. Никога не приемайте перипетиите по пътя ви като спънка, а като тестване на духа и силата. "

3. Не се извинявайте за това, което сте

Тъжно е, само че към момента живеем в свят, в който банковата сметка, общественият ни статут, цветът на кожата и други физически черти постоянно дефинират отношението на близките към нас. Още с влизането си в публичния живот чух всевъзможни неща за себе си, даже един конгресмен се беше забавлявал с дупето ми. Бяха ядосана, бях засегната, само че се научих да подобавам с подигравка към света и себеирония към мен самата – това оказва помощ несъмнено.

4. Научете се да мислите за себе си

Влизайки отговорно в функциите на майки, дъщери, сестри и съпруги, дамите постоянно слагат себе си в края на листата. Мишел признава, че на избран стадий от брака й се е впуснала толкоз надълбоко в живота на брачна половинка си, че не й пукало изключително за личното й благополучие. Отчитайки го като неточност, тя се концентрира върху дъщерите си и личния й комфорт, даже това да значи да пропусне значима политическа среща.

5. Задайте цели и бройте дребните победи

В цялата си книга Мишел приказва за задачите, които е поставяла в разнообразни интервали от живота си. Това е в действителност необятен набор – от благотворителен базар в учебното заведение на децата до политическите цели по време на мандата на Барак Обама. Всеки позитивен резултат е дребна победа!

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР