Мемоари на руския опозиционен лидер , работата по които е

...
Мемоари на руския опозиционен лидер , работата по които е
Коментари Харесай

Публикуват посмъртно мемоари на Навални

Мемоари на съветския опозиционен водач, работата по които е почнала през 2020 година, ще бъдат оповестени посмъртно тази есен, съобщи Асошиейтед прес.

Навални умря през февруари в наказателна колония в Русия оттатък Северния полярен кръг.

Книгата, озаглавена „ Патриот “, бе избрана от издателя Алфред. А. Кнопф „ последно писмо до света “. Мемоарите ще излязат посмъртно на 22 октомври тази година.

Вдовицата на Навални, Юлия Навалная, споделя в изказване, оповестено от публициста: „ Тази книга е отдадена освен на живота на Алексей, само че и на непоклатимата му битка против диктатурата - борба, в която той даде всичко, в това число живота си. На страниците й читателите ще опознаят мъжа, който мощно обичах - надълбоко честен човек и с непреклонен кураж. Споделяйки историята му освен ще бъде отдадена чест на паметта му, само че ще въодушеви и други да се изправят в името на това, което е вярно, и в никакъв случай да не губят взор от полезностите, които имат същинско значение. “

Навални умря през февруари на 47-годишна възраст, до момента в който 19-годишна присъда по обвинявания в екстремизъм, които отхвърли като политически стимулирани. Той беше пратен в пандиза през след завръщането си от Германия през януари 2021 и умря в отдалечена наказателна колония в Арктика, напомня Асошиейтед прес.

Според Кнопф Навални е почнал работа по книгата в Германия и е траял да я написа в Русия, отвън и във пандиза, отбелязва Българска телеграфна агенция.

„ В огромни детайлности, в това число невиждана преди преписка от пандиза, Навални споделя за политическата кариера, множеството опити за ликвидиране и живота на хората най-близки до него, и непреклонната акция, която той и екипа му водеха против засилващия се диктаторски режим “, написа в изказването на издателя.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР