Мемфис оформи полуфиналистите в плейофите на НБА

...
Мемфис Гризлис се класира за полуфиналите на Западната конференция, след
Коментари Харесай

Мемфис Гризлис се класира за полуфиналите на Западната конференция, след като надви Минесота Тимбъруулвс със 114:106 като гост в мач номер 6 от серията между двата тима от първи кръг на плейофите в Националната баскетболна асоциация (НБА).

„Гризлитата“ преодоляха двуцифено изоставане в заключителната четвърт за трети път в серията, след като губеха със 74:84 преди старта на последните 12 минути. Най-резултатни за победителите бяха Дилън Брукс и Дезмънд Бейн, които реализираха по 23 точки за успеха. Трима играчи се отчетоха с дабъл-дабъл – Джарен Джаксън-младши завърши с 18 пункта и 14 борби, Джа Морант приключи със 17 точки и 11 асистенции, а Брандън Кларк със 17 пункта и 11 борби от пейката.
Мемфис и Голдън Стейт ще спорят на полуфиналите на Запад.
Антъни Едуардс бе над всички за „вълците“ с 30 точки, Джейдън МакДаниелс добави 24 от пейката, а Карл Антъни-Таунс завърши с дабъл-дабъл – 18 пункта и 10 борби, но Минесота са аут в първи кръг на плейофите. От своя страна, Мемфис ще играе с Голдън Стейт Уориърс в полуфиналите на Запад, а победителят ще се изправи срещу един измежду Финикс Сънс или Далас Маверикс във финала на конференцията.

На Изток полуфиналите противопоставят Маями Хийт – Филаделфия 76-ърс и Бостън Селтикс – Милуоки Бъкс.

Всички полуфинални двойки в плейофите на НБА:

Източна конференция

Маями Хийт – Филаделфия 76-ърс

Милуоки Бъкс – Бостън Селтикс

Западна конференция

Финикс Сънс – Далас Маверикс

Мемфис Гризлис – Голдън Стейт Уориърс. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР