Мелбърн. Финландецът Валтери Ботас спечели първото за сезона състезание във

...
Мелбърн. Финландецът Валтери Ботас спечели първото за сезона състезание във
Коментари Харесай

Спорт: Валтери Ботас спечели Гран При на Австралия

Мелбърн. Финландецът Валтери Ботас завоюва първото за сезона съревнование във Формула 1 – Гран При на Австралия. 29-годишният водач на Мерцедес поведе още в самото начало, откакто съотборникът му Люис Хамилтън направи неточност на старта. Британецът превъртя гумите си и загуби преимуществото на полпозишъна, който завоюва през вчерашния ден. Ботас се възползва от това и изстрелвайки се от втората стартова позиция поведе колоната. Той не изпусна водачеството до края на надпреварата и стъпи на първото място на почетната стълбичка за четвърти път в кариерата си.

За последно Валтери Ботас приключи преди всичко в старт от Формула 1 на 29 ноември 2017 година, когато завоюва Гран При на Абу Даби. По-рано през същата година бяха записани и другите му три триумфа.

Обиколка преди края финландецът направи и най-бързата обиколка в надпреварата. Така съгласно новия устав във Формула 1 за сезон 2019 Ботас прибавя спомагателна точка към актива си.

Световният първенец от предходната година Люис Хамилтън приключи на второ място, изоставайки на повече от 20 секунди зад съотборника си. В края на надпреварата британецът удържа на офанзивите на Макс Верстапен от Ред Бул, който добави подиума. Себастиан Фетел с Ферари приключи на четвърто място, следван от съотборника си Шарл Льоклер.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР