Мелания Тръмп подготвя събитиетоФренският президент Еманюел Макрон пристига днес на

...
Мелания Тръмп подготвя събитиетоФренският президент Еманюел Макрон пристига днес на
Коментари Харесай

Вечеря изненада за Макрон в САЩ

Мелания Тръмп приготвя събитието


Френският президент Еманюел Макрон идва през днешния ден на аудиенция във Вашингтон, която ще е първото публично посещаване на държавен глава в досегашния мандат на американския му сътрудник Доналд Тръмп, съобщи АП.

Първата година на Тръмп на поста мина без държавна аудиенция на задграничен водач за първи път от 100 години.

US президентът и брачната половинка му Мелания ще домакинстват във вторник и първата си огромна публична вечеря в чест на Макрон, на която се чакат 150 високопоставени посетители. Пълният им лист не бе оповестен, макар че имената на някои от тях към този момент са известни. Сред потвърдилите наличието си са директорката на Международния валутен фонд Кристин Лагард, шефът на Пентагона Джеймс Матис и ръководителят на долната камара в Конгреса Пол Райън.

В друго нарушаване на традицията Доналд Тръмп не е поканил конгресмени демократи, нито публицисти, оповестиха осведомени източници от Белия дом. Менюто на вечерята и съпътстващите я събития не се оповестяват, с цел да се резервира детайлът на изненада за гостите. Мнозинството от отговорностите по организацията се падат на първата дама и нейния екип, който би трябвало да избере какво ще бъде поднесено и кой до кого ще бъде настанен.

Събитието ще е надалеч по-скромно от сходни вечери, домакинствани от Барак Обама. Неговите посетители наброяваха стотици души и поради това се постановяваше да бъде издигана шатра на южната ливада на Белия дом.

Ден по-рано, в понеделник, Макрон и брачната половинка му Брижит ще вечерят със семейство Тръмп в Маунт Върнън, имение на първия президент на Съединени американски щати Джордж Вашингтон на брега на река Потомак във Вирджиния. Белият дом посочи, че мястото на срещата им има за цел да подчертае неповторимия статут на Франция като първи съдружник на Америка.

Макрон ще си замине от Съединени американски щати в сряда, а в петък Тръмп има среща във Вашингтон с немската канцлерка Ангела Меркел.

 POLITICS: Trump hosts Macron for first state visit
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР