Мексико води преговори за разширяване на данъка върху продажбите на

...
Мексико води преговори за разширяване на данъка върху продажбите на
Коментари Харесай

Мексико проучва облагането с данъци върху онлайн покупките

Мексико води договаряния за разширение на налога върху продажбите на задгранични онлайн бизнеси, тъй че те да заплащат справедливия си дял на втората най-голяма стопанска система в Латинска Америка, съобщи държавното управление, представено от Ройтерс. Това може да засегне компании като Amazon, Uber и Airbnb.

Мексико изследва облагането с налози върху онлайн покупките, с цел да помогне за премахването на огромна разлика в приходите след промени в метода, по който държавната петролна компания Petroleos Mexicanos, или Pemex, способства за държавните доходи. Усилията за възстановяване на слабото събиране на налози в Мексико имат необятна политическа поддръжка.

„ Вече реализираме съглашения с тях (цифровите платформи) “, сподели финансовият министър Артуро Ерера на конференция, обяснявайки, че държавното управление търси метод по какъв начин да удържа налога върху продажбите в Мексико на хай-тек фирмите. Той обаче не уточни компаниите, участващи в диалозите.

Amazon и Uber са отказали коментар, а услугата за стрийминг Netflix и компанията за наеми на жилища Airbnb не са дали отговор на настояванията за коментар.

В проектобюджета на Мексико за 2020 година, който Ерера разисква, се показва, че цифровите платформи могат да пресечен връзките си, в случай че не се записват пред локалните данъчни управляващи.

Общото данъчно облагане в Мексико е най-ниското в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР), включваща 36 страни. През 2017 година то възлизаше на 16,2% като дял от брутния вътрешен артикул (БВП), по-малко от половината от междинното за Организацията за икономическо сътрудничество и раз равнище.

Депутатът от опозицията Патриша Теразас, член на десноцентристката партия за национални дейности и която оглавява финансовата комисия в долната камара на националния Конгрес, поддържа цифровото данъчно облагане и съобщи, че е основно да се подсигурява, че няма да има пропуски.

Бързият напредък на цифровите платформи в Мексико наложи наложително да се реализира единодушие по отношение на данъчната конструкция, акцентира Ерера, като означи, че секторът съставлява към 5% от стопанската система. „ Ще забележим какъв брой пари можем да внесем, ще бъдат няколко милиарда песо “, заключи финансовият министър.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР