Мексико Сити. Външният министър на Мексико Луис Видегарай в събота

...
Мексико Сити. Външният министър на Мексико Луис Видегарай в събота
Коментари Харесай

Reuters: Според Мексико новата сделка със САЩ няма да блокира други икономически отношения

Мексико Сити. Външният министър на Мексико Луис Видегарай в събота е съобщил на своя китайски сътрудник, че новата комерсиална договорка на страната му със Съединени американски щати и Канада няма да попречи на икономическите връзки с други страни, осведоми Reuters , базирайки се на известие от Външното министерство на страната.
Според подписания наскоро пакт, който би трябвало да размени Североамериканското съглашение за свободна търговия (НАФТА), в случай че една от страните по него влезе в свободна комерсиална договорка с „ не-пазарна “ страна като Китай, в период от шест месеца останалите може да го изоставен и да основат между тях ново двустранно споразумение. Този механизъм би оказал помощ на Доналд Тръмп да изолира Китай стопански измежду ескалиращата митническа война сред двете водещи стопански сили, и да даде опция Вашингтон да постанова дейно несъгласие върху всяка комерсиална договорка, която Канада или Мексико се опитат да сключат с Китай.
Видегарай не е прецизирал дали Мексико ще търси сходна договорка, само че е декларирал, че новият пакт, наименуван Споразумението САЩ-Мексико-Канада, няма да блокира двустранните контакти със страни, които не вземат участие в него.
В известието от мексиканското външно министерство се разяснява, че нито едно от разпоредбите в този документ не съставлява спънка за Мексико като суверенна страна да развива двустранни връзки или стопански продан с трети страни. Американският търговски министър Уилбър Рос е определил мярката като „ отровно хапче “, което може да се имитира.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР