Мексико сити обяви тревога за замърсяване на въздуха за втори

...
Мексико сити обяви тревога за замърсяване на въздуха за втори
Коментари Харесай

Мексико обяви тревога за замърсяване на въздуха

Мексико сити разгласи паника за замърсяване на въздуха за втори следващ ден. Властите приканиха хората да останат на закрито. Затворени са учебните заведения и са преместени полуфиналите на първа дивизия на футболната лига в различен град, предадоха международните организации, представени от БГНЕС.
Столицата, която е дом на повече от 20 милиона души, е покрита с пълен пласт смог от събота. Властите настояват, че казусът е вследствие на десетките горски пожари, които избухнаха този месец в покрайнините на града, съчетани с горещо, изсъхнало и безветрено време, което е предизвикало замърсяването на въздуха.
" Нивата на замърсяване остават високи, а прогнозата за времето демонстрира, че изискванията за разпространяване на замърсителите ще останат неподходящи ", се споделя в изказване на Министерството на образованието, в което се оповестява за анулация на всички часове за учениците от главните и междинните учебно заведение в четвъртък.
На публичните детски градини също е подредено да останат затворени. Двата най-големи университета в страната също анулират часовете.
Мексиканската футболна лига съобщи, че, действайки по съвет на управляващите, е решила да реалокира първия стадий от полуфинала на първа дивизия сред Леон и Мексико Сити клуб Америка в град Керетаро, на към 200 километра на северозапад.
Властите приканиха жителите да заобикалят физическа интензивност навън и приканиха възрастните и тези с респираторни болести да останат по домовете си. Посланието беше затвърдено, откакто няколко парка, употребявани за джогинг, разходки и колоездене, в това число най-големия в града, бяха затворени.
Сред подхванатите ограничения е коли с избрани регистрационни номера да не се движат. Затворени бяха строителни обекти, по-големи от 5000 кв. м. Беше разпоредено и предприятия, замърсяващи въздуха да понижат излъчванията си с 30 до 40%.
Мексико Сити е естествено предразположен на замърсяване на въздуха: той е заобиколен от пръстен от планини, които постоянно задържат смог над столицата и не му разрешават да се разсее.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР