МЕКСИКО СИТИ (AP) — Готови ли са мексиканците за жена

...
МЕКСИКО СИТИ (AP) — Готови ли са мексиканците за жена
Коментари Харесай

Тъй като две жени се състезават за президентския пост в Мексико, защо има въпроси относно способността им да управляват?

МЕКСИКО СИТИ (AP) — Готови ли са мексиканците за жена президент?

Докато две дами претенденти водят в президентската конкуренция в Мексико въпросът се появи в анкети, диспути, медии и диалози в Мексико. Но също по този начин е образец за сексизма и „ мачо “ културата, които не престават да проникват в Мексико, съгласно политически анализатори.

Въпросът дали мексиканците са подготвени — или не — за жена президент, носи имплицитно значение подозрение дали жена или, в този случай, дали двете дами претенденти са подготвени да ръководят страната, сподели Джулия Зулвер, откривател от Латинскоамериканския център към Оксфордския университет и Националния самостоятелен университет на Мексико (UNAM).

„ Разпитването на някого за неговото равнище на образование, за неговия опит, за неговите публични политики, това е годно “, сподели Зулвер. „ Но разпитът на две дами, които са учили, които имат опит в политиката, за това, че са дами, е мястото, където разпитът попада в сексизъм, в мачизъм. “

През юни над 100 благ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР