МЕКСИКО СИТИ — Разследващ доклад, публикуван преди първата годишнина от

...
МЕКСИКО СИТИ — Разследващ доклад, публикуван преди първата годишнина от
Коментари Харесай

Доклад оспорва официалните подробности за смъртоносния пожар в центъра за мигранти в Мексико

МЕКСИКО СИТИ — Разследващ отчет, оповестен преди първата годишнина от пожара в имиграционен център в Сиудад Хуарес, който умъртви 40 мигранти, оспорва държавните версия на случилото се и демонстрира поредност от неточности в протокола за сигурност.

Според мексиканските управляващи пожарът на 27 март 2023 година е почнал, когато група арестувани мигранти са почнали да изгарят матраците си в символ на митинг на претъпканост и липса на храна и вода. Видеозаписи от службите за сигурност, изтекли малко след случая, наподобява демонстрират пушек, излизащ от клетка, до момента в който имиграционните сътрудници бягат, без да оказват помощ на арестуваните мигранти.

Инцидентът към момента се проверява и девет от 11-те души, упрекнати по случая, чакат правосъден развой, до момента в който остават в пандизите в Сиудад Хуарес.

През април 2023 година президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор сподели, че индивидът, който е имал ключовете от килията, където е избухнал пожарът, не е бил в оборудване...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР