Мексико ще депортира до 500 мигранти, които се опитаха да

...
Мексико ще депортира до 500 мигранти, които се опитаха да
Коментари Харесай

Мексико гони 500 мигранти, щурмували границата със САЩ

Мексико ще депортира до 500 мигранти, които се пробваха да щурмуват границата със Съединени американски щати . Това оповестиха от вътрешното министерство на страната, представени от международните информационни организации.

Групата мигранти беше арестувана, откакто се опита да пресече границата " принудително " и нелегално " в неделя, показаха от мексиканското вътрешно министерство.

Видеокадри демонстрират десетки хора, в това число дами и деца, да бягат към оградата, която разделя Мексико и Съединени американски щати покрай град Тихуана.



Те бяха отблъснати със сълзотворен газ , употребен от американски граничари.

Онези, които са били разпознати за присъединяване им в тези " насилствени събития ", ще бъдат неотложно депортирани от Мексико , подчертаха от вътрешното министерство.

От ведомството прибавиха, че " надалеч от подкрепяне на техните цели ", дейностите на мигрантите нарушиха рамката на законната миграция и можеха да доведат до " сериозен случай ".

Напрежението в Тихуана е доста високо от дни след идването на хиляди мигранти по-рано този месец.

Мигрантите са в Тихуана, откакто пропътуваха повече от 4000 км от няколко страни от Централна Америка. Те настояват, че бягат от гонене, беднотия и принуждение в техните родни страни Хондурас, Гватемала и Салвадор.

Те в този момент обаче ще би трябвало да чакат дълго, с цел да видят дали техните молби за леговище ще бъдат утвърдени от Съединени американски щати, като американският президент Доналд Тръмп се зарече да задържи всеки мигрант в рамките на Мексико, до момента в който съдилищата решат техните проблеми. Това може да отнеме месеци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР