Мексико разположи близо 15 000 служители на националната си гвардия

...
Мексико разположи близо 15 000 служители на националната си гвардия
Коментари Харесай

Мексико разположи близо 15 000 души по границата със САЩ

Мексико разположи близо 15 000 чиновници на националната си армия и военни по границата си със Съединени американски щати по силата на съглашение с Вашингтон за прекъсване на незаконната имиграция. Това заяви през вчерашния ден министърът на защитата Луис Кресенсио Сандовал, представен от Франс прес.

Той сподели на конференция, че още 6500 души са ситуирани на южната граница с Гватемала за блокиране на пътя на хиляди мигранти от Централна Америка, които желаят да стигнат до Съединени американски щати.

В края на май американският президент Доналд Тръмп заплаши, че ще наложи мита на всички мексикански артикули, внасяни в Съединени американски щати, в случай че Мексико не спре тази мигрантска вълна, напомня Българска телеграфна агенция.

На 7 юни двете страни стигнаха до съглашение. Освен разполагането на сили за сигурност на границите, Мексико пое ангажимент да форсира връщането на мигранти в родните им страни, до момента в който чакат да бъдат прегледани молбите им за леговище в Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР