Мексико предупреди американския президент Доналд Тръмп, че митата върху мексикански

...
Мексико предупреди американския президент Доналд Тръмп, че митата върху мексикански
Коментари Харесай

Мексико предупреди Тръмп: Митата ще ударят тежко САЩ

Мексико предизвести американския президент Доналд Тръмп, че митата върху мексикански артикули могат да влошат незаконната имиграция в Съединени американски щати и в последна сметка да навредят и на двете страни , оповестяват американски медии.

Предупреждението пристигна, откакто Тръмп написа в " Туитър ", че Мексико биха могли " да спрат потока от хора и опиати " през граница, " в случай че желаят ".

Мексикански и американски публични лица договарят, до момента в който Тръмп е във Англия.

Американският президент съобщи, че възнамерява да наложи 5% мито върху всички мексикански артикули от идната седмица.

След това митата ще нарастват с 5% всеки месец, до момента в който доближат 25 % през октомври, в случай че Мексико не предприеме дейности да спре мигрантите, които минават през южната граница на Съединени американски щати.

Това става, до момента в който Съединени американски щати водят комерсиална война на няколко фронта, в това число с Китай. Тръмп постоянно употребява митата при дипломатически разногласия след встъпването си в служба.

Говорейки във Вашингтон, мексикански представители настояха, че работят, с цел да спрат потока от хора, доста от които се пробват да се доберат до Съединени американски щати, с цел да могат да изискат леговище там.

Външният министър на Мексико Марсело Ебрард съобщи пред публицисти, че остават ангажирани с решаването на казуса и предизвести, че в случай че не са правили нищо, 250 000 мигранти щели да доближат Съединени американски щати през тази година , прецизира " Ройтерс ".

Той също по този начин отхвърлил предлагането Мексико да се трансформира в " безвредна трета страна " като " недопустимо ". Някои американски представители желаят имигранти от Централна Америка, търсещи леговище в Съединени американски щати, вместо това да аплайват за него в Мексико.

Междувременно министърът на земеделието на Мексико съобщи, че съгласно тях цената на митата единствено за селскостопанския бранш ще бъде към 117 млн. $ месечно в двете страни .

Министърът на търговията на Съединени американски щати Уилбър Рос, който се срещна с икономическия министър на Мексико Грасиела Маркес, разкри, че ѝ е споделил, че Мексико би трябвало да усили напъните си за справяне с незаконната имиграция.

Мексико е бил вторият максимален снабдител на артикули за Съединени американски щати през предходната година, като вносът възлиза общо на 352 милиарда $ съгласно " Голдман Сакс ".

Въпреки това връзките са обтегнати, като Тръмп твърди, че Мексико не прави задоволително, с цел да попречи на хората да доближават до южната граница.

В резултат на това Тръмп разгласи изключително състояние на американско-мексиканската границата през февруари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР