Мексико получи последно предупреждение от ФИФА заради хомофобските скандирания на

...
Мексико получи последно предупреждение от ФИФА заради хомофобските скандирания на
Коментари Харесай

ФИФА предупреди мексиканските фенове заради хомофобски скандирания

Мексико получи последно предизвестие от ФИФА поради хомофобските викания на ентусиасти в мача с Португалия от Купата на конфедерациите. Международната федерация разгласи, че ще бъде принудена да вземе ограничения и да наложи наказания, в случай че дискриминационните възгласи се повторят.

Мексиканската футболна федерация (FMF) насочи молба към почитателите да спрат с хомофобските викания. Тя беше санкционирана осем пъти по време на международните квалификации поради сходни прояви на последователите си.

" ФИФА взима доста съществено въпроса със виковете на нашите почитатели, което може да докара до огромни наказания. Усилията ни на терена ще бъдат обезсмислени, в случай че държанието им докара до загуба на мача поради преустановяване или недопускането на последователите на стадиона ", се споделя в изказването на мексиканската федерация.

ФИФА разясни, че всекидневно потреблението на недодялан език на мексиканските почитатели е ориентирано против вратарите на съперниковите тимове при вкарване на топката в игра.

Международната федерация одобри тристепенен проект за промотиране на честната игра по време на Купата на конфедерациите. Той дава право на основните съдии да стопират мачовете когато и да е при съществуването на дискриминационни транспаранти и възгласи от трибуните.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР