Мексико излиза за първа победа срещу Бразилия на световни финалиБразилия

...
Мексико излиза за първа победа срещу Бразилия на световни финалиБразилия
Коментари Харесай

Мексико излиза за първа победа срещу Бразилия на световни финали
Мексико излиза за първа победа против Бразилия на международни финали
Бразилия и Мексико през днешния ден ще се срещнат в Самара в дуел от 1/8 финалите на Световното състезание в Русия. Селесао жадува да се оправдава за неуспеха на домашния Мондиал преди четири години, а към този момент всичко върви по проект.

Южноамериканският тим финишира преди всичко в групата си, само че пътят не беше доста елементарен - футболистите на Тите потеглиха с тъждество 1:1 против Швейцария, след това мъчно надиграха Коста Рика с 2:0 с късни голове, а след това надделяха относително елементарно Сърбия със същия резултат и чак тогава си подсигуряваха успеха в група Е. Мексико пък потегли добре, само че понижи оборотите. "Ацтеките" записаха впечатляваща победа над Германия с 1:0, след това се постановиха над Южна Корея с 2:1, а в последния си мач паднаха от Швеция с 0:3 в решителен мач за класирането в групата и в случай че Германия беше победила даже и минимално Корея, мексиканците щяха да са навън от шампионата.

Бразилия и Мексико ще се срещнат за повторно на международни финали, като на предния бяха в една група и не съумяха да си отбележат гол (0:0). В другите три срещи сред двата отбора в историята Бразилия има три победи с голова разлика 11:0. Тимът на Мексико обаче е в приповдигнато въодушевление и всички са стимулирани и уверени, че могат да стигнат до първа победа против този противник и даже да завоюват шампионата след отпадането на толкоз грандове. След провалянето си от Аржентина през юни 2017 година (0:1) Бразилия е позволила единствено три гола в 14 мача.

Треньорът на петкратните международни първенци Тите реши да повери капитанската лента за този мач на Тиаго Силва, който бе капитан и против Коста Рика. Срещу Швейцария тази роля изпълняваше Марсело, а против Сърбия - Миранда. Главен арбитър на срещата в Самара ще бъде италианецът Джанлука Роки.

Вероятни сформира:

Бразилия: Алисон; Фагнер, Тиаго Силва, Миранда, Филипе Луис, Каземиро, Паулиньо, Уилиан, Филипе Коутиньо, Неймар, Габриел Жезус

Мексико: Гилермо Очоа; Мигел Лаюн, Уго Аяла, Карлос Салседо, Хесус Галярдо, Ектор Ерера, Джовани Дос Сантос, Андрес Гуардадо, Карлос Вела, Хавиер Ернандес, Ирвинг Лосано. /БГНЕС

Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР