Мексико и Европейският съюз трябва да сключат нова сделка за

...
Мексико и Европейският съюз трябва да сключат нова сделка за
Коментари Харесай

Мексико и Европа ще търгуват свободно по нови правила

Мексико и Европейският съюз би трябвало да сключат нова договорка за свободна търговия " в границите на идващите няколко седмици ", макар обстоятелството, че към момента има няколко сложни области, които да се договорят, заяви пред Reuters върховен мексикански държавен чиновник.

Финалните договаряния сред Мексико Сити и Брюксел ще започват в начлото на февруари, като се чака да приключат бързо, заяви заместник-министърът на стопанската система на Мексико Хуан Карлос Бейкър.

" Работим, с цел да реализираме това през идващите няколко седмици ", сподели Бейкър.

Мексико и Европейски Съюз се стремят да актуализират своето комерсиално съглашение от 2000 година, което обгръща промишлените артикули, като прибавят селскостопански артикули, държавни поръчки и вложения. Те към този момент организираха 8 кръга договаряния, които са ползотворни и за двете страни.

Мексико Сити и Брюксел желаят да показват устрема си към отворени пазари и свободна търговия в миг, когато Съединени американски щати се затварят при ръководството на президента Доналд Тръмп.

За Мексико договорка с Европейски Съюз може да бъде част от тактика за понижаване на зависимостта от Вашингтон. Страната търси нови пазари, защото Съединени американски щати е дестинация за близо 80% от износа й. Това става още по-належащо, като се има поради опасността на Тръмп да отстрани Северноамериканското съглашение за свободна търговия (NAFTA).

Европейски Съюз продължава политиката да търси от ден на ден сътрудници, като е на прага на привършване на комерсиално съглашение с Япония, а последователно задълбочава комерсиалните си връзки и с Китай.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР