Мексико е предпочитана туристическа дестинация от мнозина, когато става въпрос

...
Мексико е предпочитана туристическа дестинация от мнозина, когато става въпрос
Коментари Харесай

Рецепта от Мексико: Тако със свинско и наденица

Мексико е желана туристическа дестинация от мнозина, когато става въпрос за плаж и море.

Освен със слънчевите си плажове обаче, страната притегля и с неустоимите си кулинарни специалитети.

А в случай че не можете да посетите Мексико, с цел да ги опитате, можете да придвижите мексиканската кухня вкъщи си като си приготвите идната рецепта за тако със свинско и наденица.


Необходими артикули:
900 г говежда флейка2 скилидки чесън1/2 глава бял лук3 дафинови листа1 ч.л. зърна черен пипер1 ч.л. сол1 с.л. олио250 г наденица Longaniza или мексиканско чоризо250 г чичарон (свински пръжки)8 царевични тортили1 ч.ч. нарязан на ситно бял лук1 ч.ч. нарязани на ситно листа кориандърмексиканска улична салца
Начин на подготвяне:

Нарежете говеждото месо на части с величина 1 см и ги сложете в огромна тенджера. напълнете тенджерата с вода и прибавете дафиновите листа, зърната черен пипер и скилидките чесън. Щом месото заври, отстранявайте пяната по повърхността, до момента в който спре да се образува. Варете 90 минути. След това оставете месото да изстине.

Накъсайте наденицата на късчета и я запържете в тиган, на сдържан огън. Добавете нарязаното или накъсано месо на дребни късчета и разбъркайте. Добавете и хрупкавите свински пръжки. Разбъркайте.

Загрейте камал или изсъхнал тиган и затоплете тортилите в него. В купички сипете нарязаните на ситно бял лук и листа коринадър. В друга купичка сипете мексиканска улична салца.

За да сглобите тако, върху топли тортили сипете обилно количество от сместа с месо и наденциа. Полейте щедро с улична салца и поръсете с лук и кориандър.

За още забавни хрумвания за готвене - разгледайте канала на във

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР