Мексиканското правителство обяви, че е получило оферта в размер на

...
Мексиканското правителство обяви, че е получило оферта в размер на
Коментари Харесай

Мексико получи оферта за президентския самолет

Мексиканското държавно управление разгласи, че е получило оферта в размер на 120 милиона $ за президентския аероплан. Президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор се пробва да го продаде, откогато встъпи в служба в края на 2018 година, съобщи Асошиейтед прес.

Потенциалният покупател, който управляващите отхвърлиха да разкрият, ще заплати с пари и здравно съоръжение. Офертата е отправена през април.

Възобновена е и продажбата на билетчета в границите на символичната лотария за самолета, която се наложи да бъде прекратена за няколко месеца поради пандемията от Ковид-19. Досега са продадени близо една четвърт от общо шестте милиона билетчета, които са на цена от 25 $.

Всеки от стоте спечелили, които ще бъдат изтеглени най-после, ще получи по към 1 милион $.

Лопес Обрадор желае да продаде самолета, тъй като го счита за прекомерно разсипничество. Самият президент лети с постоянни авиолинии, в това число за първото си задгранично посещаване, което той реализира предходната седмица във Вашингтон - с прекачвания и в двете направления.

Произведеният по поръчка "Боинг 787 " беше закупен за 200 млн. $ при предшественика му, Енрике Пеня Нието.

Машината е мъчно да бъде продадена, тъй като е по този начин направена, че да вози едвам 80 пасажери, разполага и с пълностоен президентски апартамент със независима баня. Според специалисти преоборудването на самолета в естествен пътнически лайнер, който да вози по най-малко 300 пасажери, ще излезе скъпо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР