Мексиканското министерство на финансите съобщи, че е блокирало банковите сметки

...
Мексиканското министерство на финансите съобщи, че е блокирало банковите сметки
Коментари Харесай

Мексико затяга мерките срещу нелегалната миграция, изпраща 6000 военни на границата с Гватемала

Мексиканското министерство на финансите заяви, че е блокирало банковите сметки на 26 души поради хипотетичното им присъединяване в трафик на хора, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Мексико ускорява строгите ограничения за битка с незаконната миграция под възходящия напън от страна на американския президент Доналд Тръмп. Той заплаши предходната седмица да наложи на 10 юни 5-процентни мита върху целия мексикански експорт към Съединени американски щати и тези мита да порастват с по 5 % всеки месец, до момента в който не доближат 25 %.

Мексико изпрати делегация във Вашингтон в опит да избегне митата. Според мексикански източник, осведомен с хода на договарянията, Съединени американски щати са предложили да депортират в Мексико незаконните мигранти от Гватемала. Мексиканците са предложили да изпратят 6000 души от националната си армия, с цел да подсигурят южната граница с Гватемала и да сдържат притока от мигранти.

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс съобщи, че е обнадежден от новите оферти на Мексико, само че че те са незадоволителни и че идната седмица евентуално ще бъдат наложени мита, съобщи ДПА.

" На този стадий митата ще бъдат наложени в понеделник. Много ясно го казахме на мексиканската делегация. Преговорите ще продължат през идващите дни. Надеждата ни е, че Мексико ще откликне ", сподели Пенс в Пенсилвания.

Вчера мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор съобщи, че в събота ще отиде на границата със Съединени американски щати, с цел да отбрани достолепието на Мексико, съобщи Франс прес.

Мексиканският президент ще посети граничния град Тихуана. Изправени пред американските закани, " ние ще проучим всички варианти, само че позицията ни е, че на първо място би трябвало да съхраним другарството си с народа на Съединени американски щати ", сподели Лопес Обрадор.

Той предложения депутати от всички мексикански партии, министрите от държавното управление си, представители на правосъдната власт и ръководители на компании, синдикалисти и религиозни водачи да го съпроводят при визитата му, планувана за събота следобяд, два дни преди края на периода, след приключването на който Вашингтон заплашва да стартира да ползва мита от пет % за всички вносни артикули от Мексико.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР