Мексиканският наркобарон, известен като Ел Чапо, оглавява “международна престъпна организация”,

...
Мексиканският наркобарон, известен като Ел Чапо, оглавява “международна престъпна организация”,
Коментари Харесай

Докъде се докара! Наркобарон милиардер не може да си плати за адвокат

Мексиканският наркобарон, прочут като Ел Чапо, оглавява “международна незаконна организация”, която е генерирала 14 милиарда $ от продажби на опиати в Съединени американски щати и Канада, съгласно министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

От списание Forbes дефинират Хоакин Гузман Лоера като един от най-богатите нарушители на планетата, разполагащ със стотици компании в Съединени американски щати и Мексико, които перат пари за него. Изглежда обаче, че нищо от всичко това не може да ти е от изгода, когато си заключен в килия в Манхатън и не можеш да си платиш за юрист.

Петдесет и девет годишният Гузман, който бе екстрадиран от Мекскико в Съединени американски щати през януари, с цел да бъде съден общо по 17 обвинявания, измежду които трафик на опиати, пране на пари и ликвидиране, сега изпитва усложнения с намирането на подобаващ юрист, който да го пази.

От идването си в Ню Йорк той е защитаван от служебно назначени юристи, които най-често биват назначавани да съставляват в съда обвинени, които не могат да си разрешат личен бранител.

Властите се подиграха с това консумиране на публични средства за човек, който назовават милиардер. Те също по този начин желаят конфискацията на активи за 14 милиарда $ от Гузман, което повдига въпроса по какъв начин който и да било юрист ще получи възнаграждение, в случай че той бъде приет за отговорен.

Джефри Лихтман, изтъкнат юрист, който сполучливо отбрани в съда сина на нюйоркски мафиот, е главният претендент да съставлява Гузман, съгласно Wall Street Journal.

Състезаващите се за тази работа юристи се очакваше да упорстват да получат възнаграждение авансово, както и увещание, че след това няма да бъдат съдени за пране на пари.

Настоящите юристи на Гузман са заявявали, че той сега се пробва да разбере дали негов родственик или другар може да се намеси и да заплати хонорарите. Тази алтернатива съставлява забавен поврат за Гузман, за който се счита, че е прекарал сериозна част от живота си, пробвайки се да измисли какво да прави с купищата пари, насъбрани посредством картела Синалоа.

В обява за наркобарона от 2012 година бе разкрито, че счетоводител на име Мигел Анхел Мартинез, който работел за Гузман, пренасял пачки с банкноти в куфарчета до Мексико сити през 90-те години.

Парите се натрупали и в един миг се твърди, че Мартинез имал 30 млн. $, насъбрани във всекидневната му.

Разследващите управляващи в Ню Йорк настояват, че Гузман е прочут с това, че в предишното носел позлатен автомат Калашников, както и револвер, инкрустиран със злато и диаманти. Неговият достъп до сходни средства обаче доста е намалял.

Той пледира почтен по обвиняванията в съда и се оплака от прекомерно строгите ограничения, които се ползват по отношение на него в пандиза.

Гузман е заключен в поправителен център в Манхатън, където е изолиран от другите пандизчии и контактува с юристите си само през разграничителна бариера.

Той се опита да си издейства облекчение на тези условия, само че прокурорите по делото припомниха на съда, че Гузман има зад тила си няколко бягства от мексикански затвори, последното от които през 2015 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР