Мексиканският наркобарон Хоакин Гусман, известен с прозвището Ел Чапо, е

...
Мексиканският наркобарон Хоакин Гусман, известен с прозвището Ел Чапо, е
Коментари Харесай

Преместиха босът на мафията в затвор, откъдето никой не е...

Мексиканският наркобарон Хоакин Гусман, прочут с прозвището " Ел Чапо ", е изместен в строго охранявания затвор " Супермакс " в американския щат Колорадо. До момента от там никой не е съумял да избяга. Наркобосът ще прекара остатъка от живота си там, откакто на 17 юли 2019 година беше наказан на пожизнен затвор. Гусман, който е водач на един от най-големите и жестоки наркокартели в Мексико – „ Синалоа ", беше приет за отговорен по обвинявания в наркотрафик, отвличания, изтезания и убийства.

Дали Ел Чапо ще успее да избяга и от този затвор е покаже времето. Досега той има две бягства от места за отнемане от независимост в Мексико, написа обстоятелства.бг.

Първоначално съдията се съгласи с настояването на юриста на Гусман, клиентът му да остане още 60 дни в предварителния арест, само че в следствие управата на пандиза реши наркобаронът да бъде трансфериран в пандиза незабавно.

Наричан " Алкатрас на Скалистите планини ", " Супермакс " е считан за най-сигурният затвор в Съединени американски щати. В него са излежавали присъди или към момента са редица известни пандизчии, като Тери Никълс - съизвършител в атентата в Оклахома сити през 1995 година, французина Закариас Мусауи, взел участие в подготовката на атентатите от 11 септември 2001 година и атентатора от Бостънския маратон Джохар Царнаев.

Гусман има право да гледа телевизия в килията си, да върви на религиозна работа и да взе участие в просветителни стратегии.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР