Мексиканският министър на външните работи осъди клането в Ел Пасо

...
Мексиканският министър на външните работи осъди клането в Ел Пасо
Коментари Харесай

Мексико поиска САЩ да наложи по-строг контрол върху огнестрелното оръжие

Мексиканският министър на външните работи осъди клането в Ел Пасо като акт на тероризъм против мексиканските жители в Съединени американски щати.
Броят на мексиканските жители, убити при терористичния акт в Ел Пасо, към този момент доближи шестима души, съобщи по-рано мексиканският президент Лопес Обрадор. " Тъжно е, че гибелта на шестима мексиканци е доказана, а други седем са ранени ", сподели Обрадор, съобщи БГНЕС.
Най-малко 20 души бяха убити, а още 26 бяха ранени, откакто стрелец откри огън в търговски център на WalMart. Заподозреният е разпознат от полицията като Патрик Крузиъс, 21-годишен. Сега убийствата се третират като акт на вътрешен тероризъм.
Заради случилото се, мексиканският външен министър Марсело Ебрард съобщи, че Мексико ще изиска, в случай че е належащо, екстрадицията на килъра, с цел да може те да бъде съден като терорист в Мексико. Ебрард също осъди стрелбата като терористичен акт, като прикани Съединените щати да подхващат дейности във връзка със законодателството си за достъп и владеене на оръжия. Според външния министър, Мексико ще обмисли завеждане на правосъдни каузи против вътрешния тероризъм в Съединени американски щати, ориентиран против мексикански жители.
Преди да извърши терористичния акт, килърът разгласява онлайн манифест, в който поддържа терористичните офанзиви в новозеландския град Крайстчърч през март. Според манифеста, килърът е желал да отбрани страната си от непознати " нашественици ".
Търговският център, където се случи офанзивата, се намира в непосредствена непосредственост до американско-мексиканската граница. Значителна част от неговите гости са мексиканци, които идват на пазар в Ел Пасо.
Междувременно президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че е разискал последните смъртоносни кланета в град Ел Пасо и в град Дейтън с Федералното бюро за следствие (ФБР) и с основния прокурор на Съединени американски щати Уилям Бар, добавяйки, че насилието би трябвало да да бъде спряно.
" Омразата няма място в нашата страна и ние ще се погрижим за това [...] Трябва да го спрем. Това продължава от години... и години у нас ", сподели Тръмп, представен от Reuters, AP и AFP. Американският президент съобщи, че ще направи публично послание през днешния ден във връзка всеобщите стрелби в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР