Мексиканският финансов министър Карлос Урсуа вчера подаде оставка, изтъквайки като

...
Мексиканският финансов министър Карлос Урсуа вчера подаде оставка, изтъквайки като
Коментари Харесай

Мексиканският министър на финансите подаде оставка заради разногласия с президента

Мексиканският финансов министър Карлос Урсуа през вчерашния ден подаде оставка, изтъквайки като съображение различия с държавното управление на левия президент Андрес Мануел Лопес Обрадор в региона на стопанската система, съобщи Франс прес.

Разногласията в икономическата сфера бяха доста. Някои се дължат на обстоятелството, че това ръководство взе изцяло голословни решения, съобщи Урсуа в намерено писмо, оповестено в Туитър.

Урсуа разкритикува също като неприемливо "налагането в министерството на служители, изцяло некомпетентни в региона на държавните финанси ".

Това се насърчаваше от авторитетни персони от настоящето държавно управление, като с изключение на всичко друго имаше явен спор на ползи, добави той, без да назове име.

Урсуа, 64-годишен учител по математика и лекар по стопанска система, беше на поста от началото на мандата на Обрадор на 1 декември предходната година.

Президентът одобри оставката му и назначи на негово място досегашния му заместител Артуро Ерера.

"Урсуа не беше склонен с решенията, които вземаме, само че се ангажирахме да променим икономическата политика, налагана в последните 36 години ", съобщи Обрадор във видео малко по-късно.

В първата си конференция новият министър сподели, че не вижда признаци на идна криза, макар свиването на втората по величина стопанска система в Латинска Америка през първото тримесечие на годината и упованията на анализаторите за по-нататъшен спад.

Не виждам идна криза. Виждам известно закъснение на световно ниво, само че сме доста, доста надалеч от мисълта за идна криза, сподели Ерера, представен от Ройтерс.

Agradezco la oportunidad de haber podido servir a México. pic.twitter.com/aaa2cIa9uI
— Carlos Urzúa (@CarlosUrzuaSHCP) 9 юли 2019 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР