Мексиканските здравни власти са регистрирали през изминалото денонощие 7 280

...
Мексиканските здравни власти са регистрирали през изминалото денонощие 7 280
Коментари Харесай

Рекорден брой заразени с коронавирус за 24 часа в Мексико

Мексиканските здравни управляващи са записали през миналото денонощие 7 280 случаи на болест с новия ковид в страната, което е с 285 повече от предния ден. Това се споделя в отчет на министерството на опазването на здравето, представен от ТАСС.

Общият брой на инфектираните доближи 282 283, а единствено през последните две седмици признаци са се появили у 29 129 души.

През миналото денонощие са били регистрирани 730 смъртни случаи, с 52 по-малко, в сравнение с в сряда. Общият брой на умрелите мексиканци е 33 526.

Понастоящем в 17 от 32-та района на Мексико равнището на епидемиологична опасност е понижено от оптимално на високо.

Коронавирусът продължава да завладява бързо Латинска Америка

В началото на юни заместник-министърът на опазването на здравето Уго Лопес-Гател съобщи, че при най-лошия сюжет броят на жертвите може да доближи 35 000.

Успоредно с това американските гранични патрули са задържали през юни към 30 000 мигранти, които са се опитвали да влязат в страната откъм Мексико, съобщи Ройтерс. Това е нарастване с 41 на 100 спрямо предходния месец, макар по-строгите ограничения поради епидемията.

Тази година броят на пълнолетните мигранти от Мексико без фамилии се усилва, до момента в който през 2019 година имаше основно централноамерикански фамилии и непридружени деца, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР