Мексиканските власти са арестували 14-годишно момче с прякор Ел Чапито

...
Мексиканските власти са арестували 14-годишно момче с прякор Ел Чапито
Коментари Харесай

14-годишен е заподозрян за убийството на осем души

Мексиканските управляващи са арестували 14-годишно момче с прякор " Ел Чапито "  за обвързваното с опиати ликвидиране на осем души покрай столицата Мексико, съобщи  федералното министерство за социална сигурност, съобщи Асошиейтед прес.

Твърди се, че момчето се е качило на мотоциклет и е разкрило огън по семейство в предградието Чималхуакан на столицата. Друг мъж също е задържан за убийствата от 22 януари, а седем други членове на бандата са арестувани по обвинявания за опиати.

По време на нападението, при което са ранени петима възрастни и две деца, жертвите са организирали празненство в дома си. Съобщава се, че това е било празненство за рожден ден.

Името на момчето не се оповестява, само че прякорът му - " Малкият Чапо " - е явна отпратка към затворения наркобарон Хоакин " Ел Чапо " Гусман. 

Мотивът за убийствата не е разгласен обществено, само че наркобанди в Мексико постоянно се занимават с отвличания и поръчкови убийства. Те също по този начин убиват противници, които продават опиати на тяхна територия, или хора, които са им дали пари.

Мексико не е непознато на деца убийци, показва АП, осведоми Българска телеграфна агенция.

През 2010 година бойци задържаха 14-годишно момче с прякор " Ел Пончис ". Момчето твърди, че е било отвлечено на 11-годишна възраст и насила да работи за Картела на Южния Пасифик, клон на разцепената тайфа на Белтран Лейва, и че е взело участие в най-малко четири обезглавявания.

След ареста си момчето, което управляващите разпознават единствено с първото му име Едгар, споделя пред кореспонденти, че е било упоено и заплашвано, с цел да извърши закононарушенията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР