Мексиканската компания Grupo Model заяви, че временно ще спре производството

...
Мексиканската компания Grupo Model заяви, че временно ще спре производството
Коментари Харесай

Спират производството на бира Corona заради коронавируса

Мексиканската компания Grupo Model съобщи, че краткотрайно ще спре производството на бира Corona и други марки. Ходът идва, откакто бизнес активността на компанията беше избрана за несъществена по държавния ред, който има за цел да ограничи разпространяването на вируса.

Мексиканското държавно управление тази седмица разгласи изключително състояние поради здравната рецесия и разпореди прекъсването на всички несъществени действия, откакто броят на случаите в страната надвиши 1 000. В четвъртък страната регистрира 1 510 случая, а 50 души са починали.

Гигантът в пивоваренето уточни в изказване, че мярката ще влезе в действие от неделя. Компанията към този момент е в развой на понижаване на производството до равнище, при което може да се възобнови, откакто възбраната бъде вдигната.

" Ако федералното държавно управление реши, че е подходящо да издаде обяснение, потвърждаващо бирата като агро-индустриален артикул, в Grupo Modelo сме подготвени да осъществим проект, при който повече от 75% от личния състав ще работи от у дома и в това време ще подсигуряваме доставките на бира ", написа в изказването.

Земеделието и производството на храни като цяло се смятат за съществени действия в Мексико, което дава малка врата за пивоварните, правещи едни от най-известните марки бира в света.

Grupo Modelo, която е част от пивоварната група Anheuser-Busch InBev, оперира 11 пивоварни в Мексико.

В началото на месец март Anheuser-Busch InBev съобщи, че компанията е изправена пред най-тежкото десетилетие по доходи. Причината за това е сривът на продажбите поради ковид, което докара до загуба от 170 млн. $ на годишна основа. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР