Мексиканската армия разоръжи полицията на Акапулко заради корупцияЧасти на сухопътните

...
Мексиканската армия разоръжи полицията на Акапулко заради корупцияЧасти на сухопътните
Коментари Харесай

Мексиканската армия разоръжи полицията на Акапулко заради корупция

Мексиканската войска разоръжи полицията на Акапулко поради корупция
Части на сухопътните войски и морската пехота на Мексико във вторник разоръжиха цялата полиция на град Акапулко, намиращ се на към 300 км югозападно от столицата Мексико Сити, заяви Роберто Алварес Ередиа, представител на локалните сили за сигурност. Нестандартното решение е провокирано от съмнения към пазителите на реда във връзки с престъпни групировки.

"В интервенцията взеха присъединяване елементи на Министерството на националната сигурност, военноморския флот, Федералната полиция, основната прокуратура и полицията на щата, които разоръжиха градската полиция", написа в текста на изказването, публикувано от Ередиа.

Арестувани са и двама високопоставени чиновници от ръководството за социална сигурност на Акапулко, които са обвинени в осъществяване на предумишлени убийства. Подчертава се, че всички служители на реда в 680 хилядния град ще преминат щателна инспекция, в това число за присъединяване в противозаконна активност.

Акапулко, щата Гереро, е третият най-опасен град в света съгласно ранглиста за 2017 година, оповестена от неправителствената организация "Граждански съвет по социална сигурност и наказателно право". В този мексикански град са регистрирани впечатляващите 106 убийства на 100 хиляди поданици.

През 2017 година на територията на Мексико са убити повече от 31,1 хиляди души, което е безспорен връх за последните години. 32% от всички убийства са осъществени в щатите Мексико, Гереро, Гуанахуато и Чиуауа. За главен причинител на множеството тежки закононарушения в страната се сочи наркомафията. /ТАСС и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР