Мексиканската армия отбеляза успех срещу наркокартелите в страната. Силите за

...
Мексиканската армия отбеляза успех срещу наркокартелите в страната. Силите за
Коментари Харесай

Арестуваха мексиканския наркобос Ел Маро

Мексиканската войска означи триумф против наркокартелите в страната. Силите за сигурност арестуваха скандалния наркобос „ Ел Маро “, упрекнат за кървави разправи сред бандите и за кражба на нефт.
В мексиканският град Апасео ел Алто е задържан Хосе Антонио Йепез Ортиз с прякора „ Ел Маро “ (Биячът). Той е началник на мощния картел Санта Роса де Лима. Залавянето е вследствие на взаимна интервенция сред националните и федералните служби за сигурност против престъпна група, която оперира в региона Лаха Бахио, написа регионалният шеф в профила си в Туитър.
От прокуратурата прецизираха, че са арестувани още пет индивида, конфискувани са оръжия и е освободена отвлечена бизнесдама. Ел Маро е отведен в строго охранявания затвор Ел Алтиплано, написа мексиканският министър по сигурността Алфонсо Дуразо.
Федералният арбитър, който издаде заповедта за задържане за проведена престъпност и кражба на бензин. Щатът Гуанахуато е един от най-опасните райони в Мексико, написа „ Тагесшау “.
Действащият там картел Санта Роза де Лима носи отговорност за вълна от принуждение и взе участие в кражбите на огромни количества петрол от държавната петролна компания „ Pemex “.
Властите съумяха да заловят майката на Йепез едвам през юни. В публикувано посредством обществените медии видео той насочи закани към държавното управление и към съперничещите му наркобанди.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР