Меко казано интересна теза за ратификацията на Истанбулската конвенция разви

...
Меко казано интересна теза за ратификацията на Истанбулската конвенция разви
Коментари Харесай

Парите на Сорос стоят зад Истанбулската конвенция

Меко казано забавна теза за ратификацията на Истанбулската спогодба разви някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Светлозар Лазаров. Според него зад прокарването ѝ стоят лобита, които имат въздействие върху Европейския парламент и са финансирани от милиардера Джордж Сорос.

"Виждате, че и в ГЕРБ, и в Българска социалистическа партия има земетресения на тази тематика. Дали под натиска извън на евролибералите, евробюрократите. Защото за мен, тази спогодба, напълно обслужва избрани лобита, които са финансирани от Сорос. Знаете въздействието на Сорос в Европейския парламент. Виждате, че това са едни наднационални тези, които се пробват да ни облъчват от доста години обратно. Те не се крият. Виждате, че върху Българска социалистическа партия има външен напън, позволявам че може би и в ГЕРБ, тъй като въпросът се слага на европейско равнище ", разяснява пред NOVA Лазаров, който сега е народен координатор на партия "Атака ".

Той добави, че идва времето на консерватизма и тази вълна сега залива Европа. "Не е наш проблем, че на някои демократични стратези не им харесва”, сподели Лазаров.

Лидерът на "Атака " Волен Сидеров разгласи, че неговите депутати, част от "Обединени патриоти ", ще гласоподават срещу ратификацията на Истанбулската спогодба.

Борис Ячев- зам.-председател на НФСБ, която също е в обединението, на собствен ред съобщи, че в случай че конвенцията бъде преведена правилно, неговата партия ще я поддържа в Народното събрание.Сидеров отвърна, че това си е позиция на НФСБ и не е съгласувана в парламентарната група. В тази обстановка се заприказва и за напрежение при националистите. Светлозар Лазаров обаче счита, че "Обединени патриоти " е постоянен план с вероятност.

Засега ГЕРБ и Движение за права и свободи са декларирали поддръжката си за ратификацията. Ако и НФСБ се включат, трите партии ще имат задоволително гласове, с цел да я прокарат в пленарната зала

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР