Междувременно НАТО обеща да увеличи своите мироопазващи сили в Косово,

...
Междувременно НАТО обеща да увеличи своите мироопазващи сили в Косово,
Коментари Харесай

Вучич и Курти се срещат в Брюксел. НАТО - готов да се намеси, ако се наложи

Междувременно НАТО даде обещание да усили своите мироопазващи сили в Косово, в случай че има ескалация на напрежението със прилежаща Сърбия, увери генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг. Той беседва в навечерието на срещата с Вучич.

" Ако е належащо, ще преместим сили, ще ги разположим където е належащо и ще увеличим наличието си. Вече увеличихме наличието на север. Готови сме да създадем повече ", уточни Столтенберг.

Напрежението сред Сърбия и Косово избухна този месец, когато Прищина съобщи, че ще задължи сърбите, живеещи на север, които са подкрепяни от Белград и не признават косовските институции, да стартират да употребяват регистрационни номера на коли, издадени в Прищина.

се успокои, откакто министър-председателят на Косово Албин Курти, под натиска на Съединени американски щати и Европейския съюз, се съгласи да отсрочи правилото за регистрационните номера до 1 септември, само че е доста допустимо още веднъж да се стигне до ескалация, откакто се направи още един опит за въвеждане на мярката в края на този месец.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР