Междувременно бреговата охрана на САЩ започна разследване на причините за

...
Междувременно бреговата охрана на САЩ започна разследване на причините за
Коментари Харесай

Ютубърът MrBeast твърди, че е отказал покана да се присъедини към пътуването с подводницата Titan

Междувременно бреговата защита на Съединени американски щати стартира следствие на аргументите за имплозията на подводницата и поставя старания да възвърне останките ѝ

Емил Василев преди 2 минути 2 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Десподов - 9:56 | 26.06.2023

През идващите 20 години се чака термоядреният ракетен мотор DFD да направи нечуван пробив в космонавтиката

IT НовиниСветлин Желев - 1:43 | 26.06.2023

Ситуацията в никакъв случай не е била толкоз сериозна. Взрив в Запорожската атомна електроцентрала може да се смята за нахлуване против НАТО

IT НовиниДаниел Десподов - 15:53 | 26.06.2023

Учените са разчувствани от идващата този четвъртък огромна гравитационна вълна

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Най-известният ютубър MrBeast твърди в Twitter, че е бил поканен да се причисли към пътуването с подводницата Titan до останките на „ Титаник “ по-рано този месец. Той обаче е отказал поканата.

Все още не е несъмнено дали MrBeast щеше да участва на борда на злощастната подводница, която претърпя имплозия, предизвикала трагичната гибел на петима души или щеше да бъде на друга подводница.

Миналата седмица OceanGate Expeditions удостовери, че подводницата им Titan, на борда на която се намираха основният изпълнителен шеф на компанията Стоктън Ръш, предприемачите от Обединеното кралство Хамиш Хардинг, Шахзада Дауд и синът му Сюлейман Дауд, както и френският водолаз Пол-Анри Наржоле, „ за жалост е била изгубена “. Подводницата изгуби контакт с канадския проучвателен транспортен съд „ Полярен принц “, когато стартира спускането си към останките на „ Титаник “ на 18 юни. Дни на издирвателни и избавителни интервенции не дадоха никакви признаци на човешки живот.

Твърденията на MrBeast

Джими Доналдсън, както е същинското име на MrBeast показа в неделя в Twitter скрийншот на поканата за присъединяване в експедиция с подводница до останките на „ Титаник “.

Той е разкрил доста малко детайлности за това от кого е било известието и дали то фактически се отнася до експедицията на OceanGate

Потребители в Twitter също по този начин побързаха да отбележат, че споделената фотография на екрана демонстрира известието в синьо – цвят, който Apple iMessage нормално употребява за подателя на известието, като се запитаха дали MrBeast просто не се пробва да влезе в новините с това свое изказване.

MrBeast обаче посочи, че „ негов другар “ му е изпратил скрийншот, до момента в който го е канил, без да разкрива кой е той и по кое време е изпратен. Той не хвърли светлина и върху аргументите, заради които е решил да откаже поканата.

Червени знамена

След пагубната имплозия минусите на подводницата са обект на огромно внимание. Наскоро Business Insider заяви, че корпусът от въглеродни нишки, употребен за изработката на подводницата е бил направен в къс период от 6 седмици, което е оставило малко благоприятни условия за обстоен разбор на цикличната отмалялост, която може да е причина за съдбовната ѝ имплозия.

През 2019 година другар на основния изпълнителен шеф на OceanGate е чул шумове от пукнатини по време на гмуркане в подводницата, които са били приписани на „ дефект/повреда “, оповестява CNN. По време на предходното си корабоплаване подводницата е имала проблеми със системите си за ръководство, съобщи във видеоклип ютубърът Джейк Колер.

Бреговата защита на Съединени американски щати е почнала следствие на аргументите за имплозията на подводницата и е поставя старания за изваждане на останките ѝ. 5 съществени елементи от подводницата са открити покрай носа на „ Титаник “ на дълбочина 3 800 метра. Разследващите обявиха, че ще вземат „ всички нужни “ защитни ограничения, в случай че по време на интервенциите си открият човешки остатъци.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР