Междувременно американския президент Джо Байдън и новият германски канцлер Олаф

...
Междувременно американския президент Джо Байдън и новият германски канцлер Олаф
Коментари Харесай

Макрон казал на Путин, че иска да избегне война и да засили доверието

Междувременно американския президент Джо Байдън и новият немски канцлер Олаф Шолц също се пробват да намерят излаз от спора.

Разговорите се случват на фона на повишаващото се напрежение, откакто Русия разположи над 100 хиляди военни по границата с Украйна. Опасенията са, че Москва се кани да нахлуе в Киев и ще се стигне до въоръжен спор. От Кремъл упорстват НАТО да не приема Украйна в Алианса и да се върне назад в границите си от 1997 година, което включва евакуиране от България и Румъния.

Пред Путин Макрон е декларирал, че търси " потребен " отговор, който несъмнено би разрешил отбягване на война и зиграждане на доверие, непоклатимост и видимост. Руският президент от своя страна е показал, че Русия и Франция споделят " обща угриженост по отношение на протичащото се в областта на сигурността в Европа ".

На собствен ред немският канцлер Олаф Шолц отпътува за Вашингтон, където ще се срещне с президента Джо Байдън. Това се случва след рецензии в страната и чужбина към Германия, че не прави задоволително, с цел да поддържа Украйна. Шолц предизвести, че Русия ще заплати висока цена, в случай че нахлуе в Украйна, само че неговата страна отхвърли да изпрати военна помощ в Киев.

Днес военният министър на Германия разгласи, че страната ще изпрати още 350 бойци в Литва, с цел да усили наличието на НАТО там. В страната към този момент има 500 немски бойци.

Лидерите на Съединени американски щати и Германия евентуално ще обсъдят Северен поток 2, основен газопровод, минаващ от Русия до Германия. Съединени американски щати заплашиха да спрат плана, до момента в който Берлин уточни, че не се изключва налагането на наказания върху газопровода.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР