Междуведомствената комисия отказва да се произнесе по въпроса колко да

...
Междуведомствената комисия отказва да се произнесе по въпроса колко да
Коментари Харесай

Гроздан Караджов отговори на Кирил Петков за нарушенията за 2.5 млрд. лева


Междуведомствената комисия отхвърля да се произнесе по въпроса какъв брой да се заплати на пътностроителните компании по изпълнените действия за настоящ ремонт и поддържане на пътища и упорства да се образува друга, нова комисия, която да се произнесе по въпроса за остойностяването. Това сподели на конференция министърът на районното развиване и благоустройството в оставка Гроздан Карджов, като подсети, че измежду дилемите на комисията бе да каже какви суми и по кои контракти ще стане заплащането.

Той уточни, че е упорствал по договорите за над 2.4 милиарда лв. Народното събрание да се произнесе, тъй като, в случай че те не бъдат продължени, без значение, че са стартирани без позволение за градеж, се създавал риск за републиканската пътна мрежа и тези претекстове са вписани към решението на Народно събрание.

Комисията не споделя тези контракти да се скапват, тези градежи да се разгласят за противозаконни и да не се заплаща въобще, тази междуведомствена комисия, където 90 на 100 са представители на Министерството на финансите или на премиера и единствено двама са членовете от Министерство на регионалното развитие, споделя: " Да се одобряват законодателни промени, с цел да се създадат тези градежи търпими ", уточни министърът, който цитира отчета на комисията. Единствената опция за превъзмогване на позволените несъответствия с условията на Закона за устройството на територията е органите на изпълнителната власт да бъдат подкрепени от Народно събрание посредством съответната законодателна активност, продължи министърът с откъс от отчета. 

Договорите са противозаконни градежи по смисъла на Закон за устройство на територията, към този момент стартирани пътища, намиращи се в средата на ремонтите си, това толкоз пъти е обяснявано в пленарна зала и това Народно събрание реши - да ги продължим, макар че в никакъв случай не е ставало въпрос за това ние да желаеме да се заплаща, съобщи Караджов, представен от Българска телеграфна агенция.

По-рано през днешния ден министър председателят заяви, че " новината на днешния ден е отчетът на междуведомствената комисия сред министерствата на финансите и районното развиване, който установи нарушавания на стойност към 2.5 милиарда лева в областта на строителството. " Шест метра водосточна тръба коства 1 млн. лева на данъкоплатците ", уточни Петков за част от констатациите на отчета. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР