Междуведомствена работна група, в която участват представители на министерствата на

...
Междуведомствена работна група, в която участват представители на министерствата на
Коментари Харесай

4 министерства проверяват работното време на музеите

Междуведомствена работна група, в която вземат участие представители на министерствата на туризма, на културата, на земеделието и на районното развиване ще направи обзор на музеите в страната и тяхното работно време, както и на техните интернет страници. Целта е да се види за какво доста културно-исторически забележителности в страната, които са на тези музеи, имат ограничавания в работното си време през избрани сезони от годината. Това сподели в Народното събрание министърката на туризма Зарица Динкова в отговор на въпрос на депутати от " Възраждане ".

Те изредиха доста културно-исторически забележителности у нас, които не работят в избрани сезони от годината, а през останалото време са отворени единствено след предварителна поръчка и то единствено за групи от над 10 индивида. " Как си представяте, че непознатите туристи преди да дойдат да посетят страната ни, ще вършат авансово поръчки по телефона от германия, Англия и Япония ", попита Веселин вешев от " Възраждане ", който показа въпроса. 

" Не е нужно да се обаждат по телефона - историческият музей, който стопанисва тази забележителност, би трябвало да има интернет страница, през която да може да се декларират онлайн визити. Именно по тази причина ще желая междуведомствената работна група да прегледа дали тези уеб сайтове съществуват, по какъв начин работят и дали показват информация по съответен метод ", сподели Динкова. Колкото до работното им време, тя уточни, че тези исторически музеи в множеството случаи са общински и на съответните общини ще бъде обърнато внимание, че работното им време би трябвало да е по-адекватно. " Сегашните ограничавания най-вероятно са поради далечен достъп, което пречи на напредването до тях през несъмнено време от годината ", сподели министърката. 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР