Междуведомствена работна група ще извърши проверки, за да открие причините

...
Междуведомствена работна група ще извърши проверки, за да открие причините
Коментари Харесай

Работна група ще търси замърсителите на въздуха в Русе

Междуведомствена работна група ще извърши инспекции, с цел да открие аргументите за замърсяването на въздуха в Русе. Това оповестиха от регионалната администрация в крайдунавския град.

Групата е основана по самодейност на регионалния шеф Галин Григоров, който дружно със своя заместител Валентин Колев се е срещнал през днешния ден с шефовете на Регионалната ревизия по околната среда и водите Любомир Атанасов и на Регионалната здравна ревизия доктор Маргарита Николова.

Специално внимание ще бъде отделено на заводите и химическите производители. Проверките ще включват както проверка на самите обекти, по този начин и на документите във връзка с позволените мощности, потенциала на производството, а също и на всички типове разрешителни.

Очаква се резултатите от инспекциите да станат ясни до края на месеца. При нужда ще бъде сезирана и прокуратурата. Ако се открият нездравословни излъчвания във въздуха от съответни предприятия, те ще бъдат задължени да преведат в законово положение пречиствателните си уреди. В противоположен случай може да се стигне и до прекъсване на съответните производства, се показва в известието.

По време на днешната среща, на която взе участие и представител на Дирекция " Инспекция по труда - Русе ", беше разисквана и опцията за доставяне със специфични газ анализатори, които да са в положение да регистрират повече замърсители. При набирането на такива уреди, то те ще бъдат свързани с табла, ситуирани на видни места в града, тъй че всеки да може да следи в действително време качеството на въздуха.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР