Междуведомствена комисия, назначена със заповед на областния управител Марин Христов

...
Междуведомствена комисия, назначена със заповед на областния управител Марин Христов
Коментари Харесай

Започват проверки на язовирите в област Сливен

Междуведомствена комисия, назначена със заповед на регионалния шеф Марин Христов стартира инспекция на язовирите в област Сливен, осведомиха от Областната администрация.

Обект на инспекцията са 114 язовира в това число язовира за питейни води " Асеновец “ и за напояване - " Жребчево “. Целта е да се откри тяхното техническо положение и да се отстранят възможни нередности, с цел да се подсигурява безвредната им употреба. В случаи на установени такива, ще бъдат дадени наложителни за осъществяване от притежателите наставления, оповестиха от регионалната администрация. Комисията се ръководи от заместник-областния шеф Чавдар Божурски. В нея вземат участие специалисти от регионална администрация и общините, ДАМТН, РД  ПБЗН, Басейновите дирекции в Пловдив и Варна, Държавното дружество за стопанисване на язовири, Напоителни системи.

Проверката ще обхване 63 язовира на територията на четирите общини, които са 1 и 2 степен на евентуална заплаха от тристепенната подредба и ще бъде осъществена в интервала от 4 до 20 септември тази година. Останалите язовири, които са 3 степен на евентуална заплаха, според от последствията при освобождението на съхраняваните в тях води се ревизират на всеки 3 години.

Преобладаващата част от язовирите са общинска благосъстоятелност,14 са тези, които се стопанисват от частни сдружения за напояване или други лица.35 язовира са предадени в благосъстоятелност на Държавното предприятие  за ръководство и стопанисване на язовири.

Заместник-областният шеф Чавдар Божурски прикани за отговорно отношение по време на инспекциите, с цел да бъдат предотвратени възможни бедствия и повреди.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР