Междусъседската драма, разразила се между двата ромски клана в пловдивското

...
Междусъседската драма, разразила се между двата ромски клана в пловдивското
Коментари Харесай

След пиянския бой в Скутаре: Петима роми с медицинско, ще съдят полицията

Междусъседската драма, разразила се сред двата ромски клана в пловдивското село Скутаре преди няколко дни, приключи с всеобщ пердах, арести и изпочупена мебелировка. Екшънът се разигра в последния ден от Великденските празници, а някои от пияните участниците в сбиването прекараха нощта в ареста. Част от тях са с престъпни регистрации и присъди. Срещу мъжете се води досъдебно произвеждане за причиняване на лека телесна щета по хулигански подбуди. Те от своя страна настояват, че са били бити от полицейските чиновници.

Петима от потърпевшите от единия клан описаха, че при арестите служителите на реда са били пияни, и са пристигнали в домовете им, след което са почнали да ги бият неоснователно, без да се показват и да им споделят нищо. Пострадалите са с леки и междинни телесни повреди, за което са си извадили медицински изводи и са сезирали Окръжна прокуратура – Пловдив, като са безапелационни, че ще заведат искове против органите на реда за породените им вреди.

Те настояват, че униформените от „ Специализираните полицейски сили “ са изпочупили покъщнината им – тв приемници, маси и други движимости, и са тършували по хладилниците им, като са си взимали бири, безалкохолни и храна.

В жалбата до прокуратурата се споделя още, че „ служителите на реда са нанасяли удари на почтени хора и деца, в това число и върху такива, които не са взели участие в сбиването и са стояли безучастни”.

Потърпевшите описаха пред TrafficNews , че служителите на реда са биели всички наред – мъже, дами и деца и са ги извеждали от домовете им, след което са ги удряли с палки и пушки. Едната от потърпевшите дами, даже е бременна, и е била ударена в крайници, в резултат на което е с гипс. Ръката на един от участниците в сбиването също е с гипс. Друг мъж е с рани по гърба и раменете, трети е с голям брой синини и пострадвания по главата.

Дали контузиите на потърпевшите са нанесени от органите на реда или са в резултат на мелето по-рано, ще реши следствието.

Според медицинските умозаключение на лекарите, които са предадени в прокуратурата, четирима от потърпевшите са с леки телесни повреди, а един е със междинна.



Припомняме, че свадата породи поради засегнатост към едно от децата на един от участниците в сбиването, който тръгнал да се саморазправя и абсурдът прераснал в всеобщ пердах. Действието се разиграло малко преди 22:00 часа в понеделник вечерта и съвсем всички участници в мелето били пияни.

След сигнал до 112 на място незабавно пристигнала кола за спешна помощ и медиците „ позакърпили” потърпевшите и ги пратили да се прибират по къщите си. Не след дълго, на място се отзовали и полицейски екип от районното ръководство в село Труд и няколко екипа от пловдивския бранш „ Специализирани полицейски сили “, които почнали да търсят основателите и участниците в междусъседската кавга. След като ги разкрили по домовете им, последвали арести на някои от участниците.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР