Междуправителствена програма за сътрудничество в областта на образованието и науката

...
Междуправителствена програма за сътрудничество в областта на образованието и науката
Коментари Харесай

Подписахме споразумение за сътрудничество в образованието с Армения

Междуправителствена стратегия за съдействие в региона на образованието и науката сред България и Армения беше подписана през днешния ден от министър Красимир Вълчев и посланика на Армения у нас Армен Саргсян.

Подписването на Програмата за съдействие ще способства за запазването на положителните дипломатически връзки сред двете страни, както и за активизиране и задълбочаване на двустранните връзки в региона на образованието и науката. С нея ще се форсира развиването на просветителния продан сред двете страни и ще се насърчи създаването и осъществяването на взаимни научни планове в границите на Европейската научноизследователска стратегия „ Хоризонт 2020 “и Програма „ Еразъм+ “.

Програмата е в осъществяване на Спогодбата за съдействие в региона на културата, образованието и науката сред държавните управления на България и Армения от 1994 година Тя дефинира съответните квоти за продан на студенти, докторанти, специализанти и преподаватели, както и ограниченията за поощряване на директното съдействие сред висшите учебни заведения на двете страни. Конкретизира се и проучването на български и арменски език посредством активността на български и арменски лекторати в страната-домакин и летните учебни заведения по език и просвета на страната-партньор, както и методите за финансиране на договореностите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР